Danny Nicolay
Danny Nicolay is te boeken bij RDJ Productions

Danny-NicolayDanny Nicolay boeken voor een optreden doe je bij RDJ Productions.

Danny nicolay treedt al jaren op in het land en heeft diverse hits op zijn naam staan. 

De op 12 november 1973 geboren Danny Nicolay is inmiddels geen onbekende meer in de Nederlandse Showbizz. Hij heeft al vele cd producties op zijn naam staan en heeft gewerkt met producers: Roy Beltman, Kees Rietveld en de afgelopen 5 jaar met John Dirne.

Danny treedt al jaren op in het land en heeft hiermee inmiddels een schat aan ervaring opgedaan en is dan ook echt klaar voor zijn landelijke doorbraak. Afgelopen jaren stond Danny ook op grote festivals en evenementen zoals het Jordaan Festival (10.000 mensen), Hilversum A-live (6000) en onlangs ook nog in het Gelredome op de middenstip voor 24.000 mensen!

2 cd singles kregen veel aandacht. ‘De geur van je huid’ stond 5 weken in de top 100 en is inmiddels een veel gedraaid nummer in alle uitgaansgelegenheden, want door heel Nederland wordt het mee gezongen tijdens Danny z’n optredens. Met het nummer ‘Waanzinnig’ deed Danny in 2003 een gooi naar het songfestival en viel uiteindelijk af in de laatste selectieronde. Danny ging niet bij de pakken neer zitten en gaf zich op voor het ‘Alternatief songfestival’ van het NCRV programma ‘Man bijt hond’ en werd 1ste!

Danny heeft inmiddels ook zijn eigen fanclub waarvan in een tijdsbestek van 4 maanden al 200 mensen lid werden, en inmiddels is gegroeid naar 300 leden. Onlangs werd de 3de fanclubavond gehouden in ‘De Klaveet’ in Achterveld. Dit was een groot succes en een supergezellige avond met optredens van goede vrienden van Danny: Alex, Rob Ronalds, Jeffrey Schenk, Liesbeth Vollebregt, Denny Delone, Nico Huisman, Robert Leroy en Saskia en Serge.

In december 2005 gaf Danny samen met zijn bevriende collega’s Harold Verwoert en Channah een concert in de circustent van Herman Renz waar zij live werden begeleid door de band van Dolf de Vries. Naast het succes van deze show met zo’n 800 bezoekers, is er ook een leuk bedrag bij elkaar gehaald voor de Clinic Clowns.

Danny Nicolay is een graag geziene zanger op de lokale, regionale en landelijke radio en tv zenders. Hij was o.a. te zien in de Brabant Party van Omroep Brabant, TV Drenthe, TV Oost, Radio NL, Bingo FM, Radio Rembrandt, Lijn 4 RTL4, TROS Muziekfeest, Muziekfeest op het plein vanuit Enschede, Sterren Palet, en onlangs nog in de 1000ste uitzending van Man Bijt Hond, maar ook de interviews op diverse radiostations bleven niet achterwege! Ook op Sterren.nl en TV Oranje is Danny nog steeds veelvuldig te zien.

Hitfacts:
2002 – ‘De geur van je huid’ (#78 Top 100)
2003 – ‘Sterren en de maan’ (#66 Top 100)
2005 – ‘Wat een nacht’ (#37 Top 100)
2007 – ‘Sprookjes met een happy end’ (#37 Top 100)
2008 – ‘De ware vrouw’ (#34 top 100)
2008 – ‘Achtbaan voor één nacht’ (#17 Top 100)
2009 – ‘Niet zo lelijk kijken’ (#67 Top 100)
2010 – Adembenemend’ (#53 Top 100)
2010 – ‘Ongelofelijk’ (#58 Top 100)
2011 – ‘1000 Sterren’ (#39 Top 100)

Vanaf april 2011 raakt zijn carrière in een stroomversnelling dankzij zijn auditie voor ‘Wie wordt de 5de Topper’. Na een super spannende periode en uit werkelijk 100derden kandidaten, wordt Danny Nicolay uiteindelijk samen met Judith Peters gekozen om de Toppers te vergezellen tijdens 3 uitverkochte concerten in de Amsterdam Arena.

Danny: “Het is echt waar ik ben de 5e topper geworden! Na een bloedstollende strijd ben ik samen met Judith Peeters door….. De Toppers konden niet kiezen tussen ons twee en hebben toen besloten om ons allebei door te laten gaan Jeetje, wat kan dan ineens alles snel gaan! Zoveel pers, zoveel interviews, zoveel fotografen….!”

Het kon natuurlijk niet uitblijven dat na deze overwinning als 5de topper er ook een nieuwe single en videoclip zou uitkomen. Het is een opzwepend nummer vol met feest en zomerse klanken, alleen is in het liedje de relatie over. De single draagt dan ook de titel: NEE!

Prijs Op Aanvraag
Optreden van 1 x 30 minuten inclusief geluid tot maximaal 250 personen of inprikken op aanwezig geluid. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
direct boeken:
  • Datum optreden:
  • Bijzonderheden:

  • captcha

    Voer code in: